Over Theo Kusters

Als bedrijfskundige ben ik jarenlang actief geweest in het commerciële bedrijfsleven en vanaf 2001 als zelfstandig trainer en ondernemerscoach.

Bij mijn zoektocht naar nieuwe activiteiten stuitte ik in 2016 op een artikel over privacy wetgeving en in het bijzonder op de “algemene verordening gegevensbescherming” (AVG) die vanaf mei 2018 in de hele Europese Unie van kracht is.

Het is mijn vak om organisaties te helpen om te voldoen aan de nieuwe “spelregels” op een manier die niet tot verstoring van bestaande bedrijfsprocessen leidt. Een pragmatische aanpak is mijn handelsmerk. Als bedrijfskundige doe ik dat door te adviseren over mogelijkheden binnen een bestaande organisatie. Je hoeft immers niet het “beste jongetje van de klas” te zijn.

In januari 2017 rondde ik mijn opleidingen tot Data Protection Officer en tot CIPP/E gecertificeerde af en in adviestrajecten weet ik mij omringd door een aantal professionals op specifieke deelgebieden, zoals een jurist, een security-specialist en een ethical hacker.

Ik ben lid van NGFG (Nederlands Beroepsvereniging van Functionarissen voor Gegevensbescherming) en o.a. docent bij OSR juridische opleidingen en bij Global Knowledge.

 

Actuele whitepapers over Privacy Wetgeving?

Ontvang deze direct in uw mailbox door gebruik te maken van dit formulier!